Maatschappelijk OndernemenAls elektrotechnisch installateur zijn wij ons terdege bewust van het feit dat alle, door ons aangelegde installaties een belasting zullen leveren op de omgeving. Dit is inherent aan het feit dat deze installaties dienen t.b.v. nieuwe of uitbreiding van activiteiten van onze opdrachtgevers. De mate waarin deze installaties het milieu zullen belasten is wel beïnvloedbaar. Vandaar dat wij graag in een zo vroeg mogelijk stadium van een project met een opdrachtgever aan tafel willen om aan de hand van een behoefte-inventarisatie samen te bepalen welke installaties er voor het bedrijfsproces gewenst zijn, en op welke wijze hier een zo verantwoord mogelijk energiebeleid aan kan worden gekoppeld. ETB Binnen en Buiten concretiseerd het milieubeleid bij het ontwerpen van installaties bij voorkeur stoffen te projecteren welke het milieu zo min mogelijk schade toebrengen en door restproducten en afkomende materialen op een gecontroleerde wijze af te voeren.
Ontwerp Door middel van een KNX-bussysteem is het mogelijk de volledige verlichtingsinstallatie te voorzien van een uitgebreid aantal schakelmogelijkheden met als doel het beperken van de (onnodige) brandtijd. Ten slotte worden bij voorkeur long-life lichtbronnen toegepast. Op het gebied van leidingen en bekabeling is er een grote vooruitgang geboekt door de ontwikkeling van de halogeenvrije leidingen en bekabeling. Daar waar mogelijk trachten wij deze steeds toe te passen, waarbij de opdrachtgever wordt verzocht vanuit haar eigen verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in de hiermee gemoeid gaande extra kosten.
Afval/restmaterialen Resterende afvalproducten en afkomende materialen, zoals oude TL-buizen, P.V.C. kabels, oliën, P.C.B. houdende apparatuur, brandmelders, metalen, papier e.d., worden gescheiden ingezameld en m.b.v. milieuboxen op een gecontroleerde wijze afgevoerd. Alle rest- en afvalmaterialen worden uitsluitend via erkende afvalinzamelaars/ afvalverwerkers afgevoerd. |